sunnuntai 29. elokuuta 2010

Pysyvästi katsomon puolella

Nyt tätä kaupunkia alkaa hieman hahmottamaan. Keskustaan ei ole mikään järjetön matka ja se on verrattain pieni. Kävelin tänään Paddy O´Jotain-baariin ja katselin hollantilaista jalkapalloa, ihan itse kuulkaa. Kerran täytyi vähän tarkastella karttaa. Lupasin italialaisille että imuroisin, mutta imuri on joko rikki tai aivan helkkarin huono.

Eilen oltiin vaihteeksi Scootersissa, Fireplacessa ja mitä näitä olikaan. Olihan tosiaan introduction week, kevyet viisi iltaa radalla. Shootin mielestä suomalaiset kysyvät "serious questions". Ehkä se meinasi tarkkoja kysymyksiä. Vaikeita kysymyksiä. Sanoin että small-talk on jäänyt maassamme suositumpien lajien varjoon. Osaan kuulemma small-talkkia aivan mainiosti. Toisaalta olisihan huonoa SMALL-TALKKIA väittää mitään muuta. Jotkut Shootin kaverit olivat lähdössä Kajaaniin "to do bearwatching". Niin, mitäpä muutakaan. Sanoin postaavani heille facebookissa pätkän Grizzly Man-leffaa, mutta teos olikin tuttu. En siis postaa, kun en muista enää tyyppien nimiäkään. Jää vähän huonosti hollantilaisten nimet päähän, ovat sellaisia kimurantteja. Tai ehkä se on tämä kun päähän kaadetaan kerralla 50 uutta kasvoa ja nimeä. Getting there, getting there. Huomaan välillä ajattelevani englanniksi, todella outoa.

Sain kutsun facebook-ryhmään. Ala-asteelta saakka tuntemani kaveri on löytynyt kadulta kuolleena. Kolmekymppinen jätkä, ilmeisesti sydänkohtaus. Veätystä. Ei tämän ikäisenä vielä saa kuolla. Kun soitin yhteiselle ystävällemme, minusta tuntui että muistelin jotain elokuvaa tai tv-sarjaa. Että muistaisin mitä pitää sanoa kun joku on kuollut. Toisteltiin vaan että "hillitöntä, käsittämätöntä". Tuntuu että kaveri olisi vaan muuttanut ilmoittamatta. Ja toisaalta on jotenkin vittuuntunut kaverin puolesta. Tuossako tosiaan oli kaikki mitä elämällä oli tarjota? Mainoksessa väitettiin muuta! Ja mikä pahinta, tässähän käy kohta köpelösti itsellekin. Minun elämäntavoillani? With my reputation?! Pakko skarppaa jumangekka...

Serious questions, joo-o. Huomenna kouluun, koulusta pesuainekauppaan, olen ymmärtänyt niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti