tiistai 31. elokuuta 2010

Pää ylhäällä siniviivan yli

Olennainen osa Hollantiin sulautumista on suoritettu. Ostimme käytetyt pyöränlouskut ja helkkarinmoiset lukot. Minulla on sellainen ylikiero chopper-tanko, joten mitään yy-kaa-uukkareita on turha yrittää. Mutta kyllä sillä kouluun polkee. Kaduilla on nämä kevyen liikenteen väylät, joilla kulkevat pyörät, skootterit ja välillä autot. Välillä tiet yhdistyvät yhdeksi nopeimman ehdoilla-kaistaksi, joka oli tottumattomalle aavistuksen kuumottavaa.

Ensimmäiset luennot olivat tänään. Täällä saa kuljeksia kaksi viikkoa ennekuin tarvitsee päättää jääkö kurssille. ihan hyvin pysyin mukana Comparetive Media-kurssilla. Se on muuten aika huikea metakka kun eurooppalaiset jaetaan pienryhmiin ja pyydetään keskustelemaan. Ne ei kuiskaile eikä supata, juu ei. Parin aasialaisen kanssa sitten pulistiin päät yhdessä. Mistä saat uutisesi, mihin lähteeseen luotat, miten maiden mediat eroavat toisistaan. Opettaja Vera näytti vakavana youtube-pätkän Turkin pääministeristä, joka riehaantuu kesken haastattelun kun ei saa puhua tarpeeksi ja läimii papereillaan toimittajia ympäri korvia. Hänen mielestään hollantilainen poliitikko ei voisi ikinä toimia noin, mutta Turkissa kas kummaa, pääministerin kannatus nousi tapauksen johdosta.

Turkkilainen jäbä kurssilta huomautti että "oikeastaan juuri katseltu video oli viihdeohjelman näytelty parodia aiheesta..."

Opettaja oli vaan että kuinka hyvä että kerroit tuon minulle. Hillitön pokka, täytyy sanoa. Mutta pointti on kai se että olemme täällä oppimassa toisiltamme. Peace out, pakko lähtee tiskaan ennekuin mi bellas alkavat kärttyilemään. Ne ovat nyt tilanneet mm. pyykinpesuainetta Napolista, koska iits soo maats beetteer, okee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti