perjantai 27. elokuuta 2010

Varaustilaisuus

Pelkästään NHL:ssä on 10000 opiskelijaa.  Kaikki haluavat halvan ja hyvän käytetyn pyörän. Mikä on tulos? Kaupungissa on tällä hetkellä myyjän markkinat ja myyjiä on monenlaisia. Kuljimme Dianan ja Gabriellan kanssa pitkin poikin Leeuwardenia etsien pyöräkauppoja. Useimmat liikkeenharjoittajat olivat ystävällisiä levittellessään käsiään. Tulkaa maanataina uudestaan. Löysimme kuitenkin yhden liikkeen jonkinlaisella valikoimalla sellaisia vajaan satkun pyöriä. Kunnostettuja ja valot ja kaikkea. Meiltä kuitenkin puuttui jokunen kymppi käteistä kaikilta(Visa Electron ei todellakaan käy täällä joka kaupassa tai baarissa). Myyjä neuvoi meidät automaatille läheiseen supermarkettiin ja pyysi Dianalta 20 euroa pantiksi. Supermarketin automaatti ei antanut meille pesoakaan, nada. Ilmeisesti olisi käytävä pankin automaatilla ja mentävä sitten ostamaan pyörät. Mutta alkoi olla kiire, opskelijoiden kanavaristely alkaisi vartin kuluttua. Diana ja Gabriella menivät kauppaan selittämään tilannetta ja pyytämään 20 euroansa takaisin.

Arvatkaa saivatko? Ei mitään jakoa. Myyjät sanoivat naisille että tulkaa takaisin koko summan kanssa, muuten ulos ja äkkiä. Nooh, ajattelin että tässä on parempi ottaa hollantilaisvahvistuksia joukkueeseen. Palasimme kauppaan kanavaristelyn jälkeen. Shoot-niminen kaveri kyseli puolestamme mikä on homman nimi. Kun Diana oli antanut kaksikymppisen ukolle, se meinasi että "deal is done" eikä mitään muttia. Voihan tuplajuutalainen tuopilla kusta! Olimme myyjän neuvomalla väärällä automaatilla max. 10 min ja siitä saa maksaa 20euroa? Kynytystä! Veätystä! Meilläpäin siitä on tapana sanoa näin! Ehkä paikalliseen kaupankäyntiin kuuluu tälläinen, mutta kamoon...onko vähän pakotuksen makua onko? Nooh, vaihtoehdot olivat joko ostaa ne vitun pyörät tai lähteä 20euroa selällään kävelemään. Sanoin Dianalle että spilitataan tappio ja kävellään. Mä en tiedä paljonko katetta on 90euron pyörässä, mutta tämä kyseinen äijä saa ottaa ne joltain muulta. Luottamus on kummallinen juttu ja sen opiskelu maksoi tänään tuon verran. Shoot(lausuntamuoto)vie meidät huomenna johonkin toiseen pyöräkauppaan, kunhan on toivuttu tämän illan juhlista jossain Scooters-nimisessä luolassa. Siellä on kuulemma live-musiikkia, mikä on helpotus.

Koulu on tosiaan isohko laitos. Missasin eilen jonkun discussion and agreement-osuuden. Sen piti alkaa ysiltä aamulla ja olin bileissä vielä kahdelta. No lähdin siitä kämpille, mutta helkkari kun espanjalaiset tulivat neljältä ja laittoivat vielä fiestan päälle aina aamuseiskaan asti. Pidän kyllä espanjan kielestä, se on mageen kuulloista, olen ajatellut näin pienestä pitäen kun katsoin Kolme Muskettikoiraa-piirrettyä televisiosta. Siihen polotukseen on vaan kovin vaikea nukahtaa. Luultavasti edelleen pelkkä tottumuskysymys. 

Vähän niinkuin hollantilainen pannukakku. Sisällä juustoa ja pekonia, päällä siirappia.

 

3 kommenttia:

  1. Hei!

    Kun siellä on niitä mahtavia koko perheen pyörämalleja ja ihme virityksiä, niin paljonko siellä maksavat nämä, varmastikin kaikki Suomessa käytössä olevien EU-direktiivien vastaiset, vempeleet maksavat?

    Sä varmaan poikamiehenä tiedät ja olet pistänyt merkille…

    VastaaPoista
  2. hei vaan.

    tarkoitatko jotain 4,4 hengen tandemvirityksiä vai mitä? En ole nähnyt täällä vielä moisia. katselen ympärilleni ja koetan saada jotain tietoa. saimme vihdoin pyörät ja lukot noin 80e/vaihtari, megahuoh.

    VastaaPoista
  3. Et ehkä ole vielä alitajunnaltasi virittäytynyt niille. Itse bongasin niitä heti läjäpäin. Mutta siis kyllä! Kaikkia semmoisia. Kun olimme Amsterdamissa lomalla emme kerenneet pyöräliikkeisiin, kun ne olivat aina kiinni, kun olimme kohdalla tai jonkun jostain bonganneet.

    Onhan pyörissä myös valot!?

    VastaaPoista