maanantai 11. lokakuuta 2010

Hiljaa, hiljaa

Kun tässä talossa joku herää aamupäivästä, on jotakin pielessä. Tänään asuntotoimistosta pelmahti paikalle nainen, joka halusi keskustella juhlistamme koituneista valituksista. Niin joo, en olekaan kertonut. Kun palasin Ameland-ristiretkeltä, olivat Diana ja Gabri päättäneet järjestää International Drinking Games partyn. Meidän kotona ei enää sillee neuvotella, vaan mennään ja tehdään.

Nooh, hyvät juhlat ne oli. Olin juhlia ennen keilaamassa, enkä hikoilemassa valmisteluja. Olin sentään huolehtinut että tällä kertaa ei haettaisi espanjalaisten stereoita ja yritettäisiin poistua siinä kahden pintaan. Erasmus-naisissa on villejä espanjalaisia, ryhdikkäitä ja uhkeita portugalilaisia, malleilta näyttäviä ranskalaisia, riettaita saksan-puolalaisia, mutta päädyin fiilistelemään Spotifyä pienen, punatukkaisen hollantilaistytön kanssa. Näillä on sana gezellig, joka tarkoittaa sanaa cozy joka lienee samaa kuin mukava. Minulla oli varsin gezellig sen tytön kanssa. Paitsi ettei se halunnut ensin suudella, arkaa kertakaikkiaan. Tyttö haluaa oppia suomea ja suomalaista kulttuuria. Tunnen pedagogisen innostuksen väreilyä. Tyttö haluaa näyttää minulle piirtämiään oravia...joten onhan tässä akateemista liikennettä molempiin suuntiin.

Mutta, mutta. Juhlia pitää kuulemma vähemmän avoimesti, ikkunat ja ovet kiinni kadun puolelta. Toivottavasti tämä hieman hillitsee italojen innostusta pitää megajuhlia. Sellainen 50-60 ihmistä tekee kuitenkin aikamoista möykkää ja sotkua. Vietin lauantain pesten tahmakarvaisia lattioita, italot olivat Groeningissa tai jossain. Erittäin voimauttavaa saada asunto itselleen hetkeksi.

Eilen olimme Albertin, hollantilaisen opiskelijan, luona tekemässä Media in Europe-esitelmää. Aivan kummallista olla jonkun oikeassa, tilavassa asunnossa. Missä on papukaija lentämässä vapaana. Esitelmästä tulee ihan hyvä. Turkkilaisella on 20 hienoa diaa Powerpointissa, mutta ei, hän ei suostu puhumaan tanskalaisista sarjakuvista ja islamista. Ehkä Guven ei halua ottaa sitä Tanskan lippujen polttoa Turkin tai itsensä kontolle. Jännä. Itse aioin puhua Kalevalasta, Voima-lehdestä ja Smash Asemista...noinniinkuin Freedom of Speech in Finland-osuudessani.

Hyvin se menee. Ja niin menee suurin osa muistakin asioista, niin siellä kuin täälläkin. Koetan päivittää jatkossa taas tiuhempaan. Ansaitsette enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti