sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Otto-Talk eli Kuinka ajaa muslimi raivoon vajaassa puolessa tunnissa

Valmistauduin, mutta en valmistautunut. Jännitin, mutta en jännittänyt. Olin kyllä koonnut ihan kelpo 20slideä powerpointtia Media in Europe-esitelmän Suomi-osuutta varten. Paha vaan etten ottanut huomioon miten paljon hitaampaa on kertoa suomalaisesta mediasta(ja toki itsestäni)englanniksi. Aloitin toki Kalevalasta, suomalaisen kirjakielen, suomenkielisen lehdistön ja itse valtion synnystä. Sitten loruilin hesarista, Voimasta, YLEstä, Radio Helsingistä jne. Juuri kun olin pääsemässä Smash Asem-tarinaan ja median mielipiteen jakautumiseen, alkavat slidet viuhua vähän turhan nopeasti. Turkkilainen Guven kelaa kylmästi osuuteni loppuun ja marssii eteen pitämään omaansa. Muu luokka protestoi, he haluavat kuulla Suomen loppuun. Guven ryntää opettajan luo protestoimaan ja lopulta päätetään että minä vedän omani loppuun ja Guven omansa ensiviikolla. Tuntia on jäljellä sellainen vartti. Selitän Smash Asemit ja lopetan. Hieman nolottaa kun olen pötkäyttänyt esitelmäni näin pitkäksi, mutta ei kai tämä nyt maailmanloppu ole?

No vittu onhan se nyt maailmanloppu. Guven paiskaa ulos luokasta kuin tykinkuula. Yritän vielä ulkona pysäyttää kaverin pahoitellakseni tapahtunutta, mutta eipä tuo ole tietääkseenkään. Kotona laitan facebookin kautta anteeksipyynnön, ei vastausta. Italot kertovat että "Guven is really angry" En osaa suhtautua. Ihan kuin olisin häpäissyt äidin haudan ja Turkin lipun samalla sohaisulla.

Seuraavana päivänä sama jatkuu. Istun luokassa Guvenin viereen, Guven siirtyy muualle. Olemme lähdössä lauantaina Walibi-huvipuistoon. Guven jättäytyy pois koska "there is people that I dont wanna see:D" Ehe-ehe...ja kaikkialta kantautuu raportteja miten turkkilainen dissaa minua ja koko muuta ryhmää siitä miten paska esitelmä oli ja miten väärin oli että hänen esitelmänsä jäi ensiviikkoon koska se oli kaikkein paras. Tämä alkaa aiheuttaa yleiseurooppalaista närää. En edelleenkään osaa suhtautua. En osaa päättää onko tämä tyypillistä muslimimentaliteettia vai olenko tekemisissä jonkun kitisenvän kakaran kanssa. Olen kuulemma ollut "rude" kun käskin Guvenia esitykseni aikana vaihtamaan slidea taloudellisella ilmaisulla "NEXT!". Joojoo, ensikerralla muistan että could you please ja sitä rataa. Ja laitan jonkun perkeleen herätyskellon soimaan taskuuni vartin kohdalla. Menihän se nyt vähän pitkäksi, pidän omasta äänestäni ja kerron hauskoja juttuja koska elän hyvin hupaisaa elämää. Minkäs teet, laitat herätyskellon taskuun.

Olimme eilen Walibissa rynkyttämässä itseämme puolipakkasessa ja hyvä ettei jääty väärälle puolelle Alankomaata. Kerron enemmän huomenna.

1 kommentti: