perjantai 31. joulukuuta 2010

Sumuista uutta vuotta

Hollanti on harmaa, todella. Eilen oli vielä lunta ja jäätä, tänään ei. Muhkea usvavaippa nielee talot tien toisella puolella. Pidin eilen isänmaalliset SUOMI PERKELE-juhlat. odotin paikalle viittätoista ihmistä, viisikymmentä tuli, peruslätkä.

No mitä lihapullia, perunasalaattia, kaalisalaattia, valkosipulipatonkia ja muiden maiden herkkuja. Olutta, viiniä ja tietenkin votkaa. Paikalle saapui myös joitain kuukausia sitten tapaamani Lotta Espoosta. Mahtavaa löytää näihin juhliin juttukaveriksi toinen about kolmekymppinen pk-seudulta. Roba sitä, Kallio tätä. Ja jengi tulee viereen ihan vaan ihmetelemään että vittu mikä kieli. Mukava tyyppi tämä Lotta ja asuu yllättäen aivan naapurissa. Jejee.

Bileisiin, tai no alunperin mainostin näitä hangover dinner-nimellä, puski aivan tuntematontakin jengiä. Mitäpä siitä, heikunkeikun, kai ne oli jonkun tuttuja eikä kukaan mitään rikkonut. No pari lasia, mutta näitähän sattuu. Oli se jännä tunne jauhaa basaa yöllä kämpillä viiden ihmisen kanssa joiden yhdenkään nimeä en tiennyt. Odottelivat kyytiä ja minä sitä että saisin talon tyhjäksi. Jättivät minulle pussin pähkinöitä, mikä tietysti on tosi aina tosi kiva. Epäilen että sama posse toi ne kaksi kiloa ranskalaisia, jotka siivosin aamulla keittiön pesualtaasta. Lattia on taas purukumia ja yhtään puhdasta astiaa ei ole, mutta hittojakos tässä. Loppuillasta minua syytettiin myös liian vähäisestä seremoniamestaroinnista. Sanoin kerran kaikille, että tuossa safkat, tuossa lautaset, tuossa mikro, tuossa kori kaljaa, go ahead. Ilmeisesti näitä pitää paimentaa enemmän, mutta näytti se ruoka kelpaavan näinkin. Jotenkin on luonteevastaista pitää mitään isoja puheita. Ja nää edelleen huutaa kaiken mitä ne haluaa välittää, jotenkin ei huvita alkaa karjua siihen väliin että huomio huomio nyt saa syödä.

You are always just "whatever man", toruu Albert. Suzannellakin on jotain mutistavaa, ties mistä. Sanon että haluan suudella, enkä kuunnella mitään toisarvoista pölinää. Juu ei, juu ei. Ei ne lihapullat ihan niin hyviä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti