maanantai 27. syyskuuta 2010

Muutamia alkukauden huomioita

Hollannissa todellakin on merisää, sadetta ja kosteaa piisaa. Olen kuivatellut pyykkejä puolitoista vuorokautta, nahkeita edelleen. Olen uhrannut nipun valkoisia sukkia näille lattioille, musta ryönä ei lähde pohjista pesukoneessakaan. Onneksi olen niin vitun mustasukkainen luonteeni puolesta, ahaahaa. Mustaa on partakin ja sitä saa ajaa päivittäin. Olenko vain alkanut välittää asista enemmän? Onko sileäleukaisuus sitä eurooppalaisuutta? Tätä mietin aamuöisin, koska rytmini on vaihtunut yökyöpeli-moodille. Nukahdan neljältä, herään kahdelta. Tämä ei sinänsä ole ongelma, koska tunnit ovat aina iltapäivästä. Viime yönä päätin että itseään arvostavan opiskelijan sänkyyn kuuluu peitto. Kuukausi on menty lakanalla, ihan protestina riiis...ihan silkasta kitsaudesta. Sitten nukahdin ja näin unta olevani jossain teatteriseurueessa ja sen harjoituksissa. Mitä enemmän improvisoin ja annoin mennä, sitä enemmän kaikki tykkäsivät. Teatteriryhmässä oli eräs nuoruuden rakastettu, jolla oli nyt sellainen Cyrano de Bergerac-nenä. Tytön nimi oli muuttunut sekin ja se kertoi pitkää tarinaa siitä mitä edelliselle nimelle oli tapahtunut. Tai edelliselle ihmiselle. Jossain kohtaa tajusin että opiskelen nykyään New Yorkissa ja olen viikon myöhässä lukukauden alusta. Tyttö halusi lähteä mukaani mutta käydä ensin New Orleansissa. Minulla on sellainen tunne että suostuin. Sitten me seisoimme jossain solassa, jonka yli kulki juna jonka vaunuina oli valtavia vesitankkeja. Me ammuimme niihin reikiä ja juoksimme päästäksemme tippuvan veden alle.

Onko tämä nyt jostain kotoisin, tällainen?

Ja opiskelua harrastan luppoaikani myös. Tietysti helpottaisi jos olisi journalistiikan eller viestinnän opiskelija. Ja jos ei vain ruoppaisi Spotifya koko ajan. Löysin oudon hyvän biisin. Archiven "Again". Eilen kolme toistoa, tänään kaksi and counting.

"What if she turns out to be a prude--or an intellectual? I wouldn't dare speak to her, I don't have the brains. The way people speak and write nowadays makes my head hurt. I'm just an honest, simple, terrified soldier. "

-Cyrano de Bergerac-

1 kommentti:

  1. Ja mä näen aina vain unia milloin mistäkin terroristi/mafia -hyökkäyksestä. Tähän on tultava muutos. Jos kerran toiset saavat nähdä sola unia, niin mä vähintään haluan niitylle. Aurinkoiselle niitylle.

    VastaaPoista